Загальна характеристика сміттєвозів

Загальна характеристика сміттєвозів

Автомобілі-сміттєвози зустрічаються кожен день на вулицях українських населених пунктів. На них покладена важлива місія збору різноманітних відходів з подальшим вивезенням на утилізують підприємства або полігони, щоб забезпечити населення екологічною чистотою.

автопарк спецтехніки – сміттєвозів

Для комунальних підприємств купити сміттєвоз – не найпростіше завдання. Якщо для невеликого за площею населеного пункту може вистачити і одного нового сміттєвоза, то для великих міст (Київ, Львів, Дніпро, Харків, Одеса та інші обласні центри України) автопарк цієї спецтехніки вимагає наявності кількох десятків машин, щоб щодня і вчасно звільняти контейнери від сміття в різних частинах і районах.

Купити нові сміттєвози в Україні пропонується різних типів з відмінними функціями при виконанні основних обов’язків. Об’єднує їх одне – кожне обладнання встановлюється на платформах вантажівок і є знімним механізмом при необхідності зміни шасі.

бічне завантаження відходів

Продаються сміттєвози в Україні в інтернет компанії Nfa з різними способами завантаження сміттєвих відходів:
● Бічна.
● Задня.
● Передня.

Нові сміттєвози з боковим завантажувальним маніпулятором поступово припиняють застосовуватися, оскільки за останні кілька років сміттєві контейнери встановлюються класу «Євро». Лише в окремо взятих пунктах все ще знаходяться стандартні в минулому «квадратні» ящики, які і обслуговують сміттєвози з боковим способом завантаження.

заднє завантаження сміття

Найбільш поширеними сміттєвозами, що продаються в Україні, є спецмашини з задньої навантаженням відходів. Вони, як і нові моделі сміттєвозів з передньої завантаженням, мають повністю механізованим керуванням і додатковим обладнанням всередині кузова:
● штовхає плитою, рівномірно поширює зібране сміття по всьому периметру кузова.
● ущільнювачі, за допомогою якого весь обсяг відходів в середині кузова щільно утрамбовується, щоб за рейс обслужити велику кількість міських вулиць.

переднє завантаження сміттєвоза

Рідко зустрічаються в Україні сміттєвози з переднім способом завантаження. Такі машини не є практичними, оскільки вимагають багато вільної площі для маневрування, яка відсутня в більшості населених пунктах нашої країни.
Ціна сміттєвозів в Україні залежить від конфігурації моделі, виробника та інших технічних показників. З огляду на ці фактори, визначається раціональність придбання сміттєвозів, кожен вид яких вимагає певних умов для якісної роботи.

editors editors