Як вибирати бізнес літературу

Як вибирати бізнес літературу

Щоб купити бізнес літературу, яка дійсно надасть допомогу в організації робочого процесу, необхідно мати базові знання щодо вибору таких книг.

В першу чергу слід звернути увагу на зовнішній вигляд такого видання. При використанні простого оформлення палітурки та дешевого паперу можна з високою ймовірністю припустити, що складання змісту книги також провадилось за принципом найменших витрат.  

Наступним етапом є розгляд змісту книги. Якщо в анотації до видання сказано, що вивчення даної книги дозволить одразу заробити мільйон, ефективні поради в такій книзі шукати не варто.

Крім анотації варто прочитати кілька уривків з самої книги. Це дозволить оцінити стиль викладання думок автором. Якщо автором наводяться тільки загальновідомі рекомендації, така бізнес література не надасть реальної допомоги в організації роботи.    

Однозначні рекомендації щодо вибору бізнес книг виходячи з їх змісту, неможливо.  На даний час зміст таких видань можна поділити на дві основні групи – формування психології ефективного керівника та розгляд процесу досягнення мети від успішних людей. Кожен з них має свої переваги та недоліки, тому обидва заслуговують на увагу. Також проблематично виділити приоритетну групу авторів – західних чи вітчизняних. Враховуючи, що серед перших більше всесвітньо відомих бізнесменів, а другі мають знання щодо ведення справ в існуючих умовах, комбінування рекомендованих методик з більшою ймовірністю забезпечить досягнення мети.

editors editors