Як відрізнити натуральний шоколад від звичайного?

Як відрізнити натуральний шоколад від звичайного?

До того як шоколад з’явився у тому вигляді, яким ми сьогодні його знаємо, його вживали лише як напій. І він дуже довго в такий спосіб користувався попитом. Однак, коли в одному зі швейцарських містечок в 1875 винайшли пресувальний механізм, вдалося отримати твердий варіант продукту. І поступово він заполонив собою чималий простір на прилавках.

Зараз шоколад для кондитерів можна придбати у спеціалізованому магазині або замовити на сайті KARAMELIA.COM.UA в інтернеті. Там можна зустріти різноманітні варіанти такого десерту. Зупинимося на них детальніше.

1. Білий – виготовляється на основі великої кількості вершків чи молока, а також какао-олії.

2. Чорний – практично не має цукру у своєму складі, тому ідеально підходить для того, щоб експериментувати з ним під час приготування, додаючи різноманітні інгредієнти.

3. Рожевий чи рубіновий – порівняно новий вид, який з’явився нещодавно на поличках у магазинах. Має солодкуватий ягідний смак та характерний відтінок.

4. Молочний – має молоко та какао у своєму складі.

Кондитерський шоколад ретельно підбирається, тому неможливо допустити використання неякісного продукту. Отже, якими є ознаки «хорошого» шоколаду?

• Склад – це перше, на що слід звернути увагу під час вибору. Головним інгредієнтом є наявність тертого какао та какао-олії. Жодних аналогічних рослинних або інших жирів не повинно бути у складі.

• Термін придатності зазвичай становить трохи більше 12 місяців. Якщо більше, то там є консерванти.

• Має глянцеву поверхню зовні, а всередині залишається матовою.

• Якщо надламати шматочок, можна почути дзвінкий, яскраво виражений звук.

• Не горить, якщо піднести до вогню.

• Кондитерський шоколад ціна на який починається приблизно від 350 гривень за 500 г, не залишає маслянистого післясмаку. Зазвичай це приємний відтінок какао.

• Якщо покласти маленький шматочок на руку, і затиснути його в кулаку, продукт швидко розплавиться.

Таким чином, натуральний шоколад, як правило, можна знайти у спеціалізованих магазинах для кондитерів або на сайтах в інтернеті. Особливу увагу при виборі варто звертати на термін придатності та складу. У ньому має бути велика кількість тертого какао і какао-олії без додавання інших жирів. Також якісний продукт не схильний до горючості та не залишає після себе маслянистого присмаку.

Editor Editor