Головне про дощові шини

Головне про дощові шини

Є регіони, де влітку часто випадають опади. Саме для таких умов шинні компанії виробляють спеціальну гуму, яка на мокрій дорозі почувається максимально впевнено.

Найбільша небезпека на водіїв чекає, як тільки перші краплі дощу потрапляють на дорогу. Волога поєднується з пилом, перетворюючись на однорідну масу з брудом. Траса стає слизькою, багато водіїв відразу намагаються різко скидати швидкість, що робити категорично не можна. Робити це потрібно поступово, відмовившись від будь-яких агресивних маневрів, щоби не втратити контроль над машиною.

Головне завдання дощових шин – швидка обробка та виведення рідини назовні. Від великого обсягу водяної маси гума стає важчою, що негативно позначається на стійкості та керованості автомобілем.

Які особливості у дощових шинах?

Глибина протекторів дощової гуми становить щонайменше 4,5 мм. За водовідведення відповідають спеціальні ламелі, що направляють вологу канавками, від яких по різні боки розкинулися численні канали. Через них рідина і видавлюється назовні, щоб контактна пляма завжди залишалася у свіжості.

Оптимальний варіант для безпечної їзди мокрою дорогою – купити на сайті MASTERSHINA.COM літню гуму з спрямованим протекторним малюнком. Поперечні ламелі утворюють по центру компаунда своєрідну ялинку. Її гостра верхівка під навантаженням вгризається у рідку масу, видавлюючи її за допомогою бічних каналів за межі бігової доріжки.

Крім звичайних сумішей, до складу дощової гуми додаються компоненти з активною сажею. Її першорядне завдання – максимально ущільнити контакт колеса з мокрим дорожнім полотном. І її досягти вдалося, хоч і довелося пожертвувати плавністю та тишею під час їзди.

Дощові літні шини непогано показують себе і на сухому покритті. Все завдяки натуральним елементам суміші, які добре прижилися з сажею, захищають гуму від впливу високих температур. Але без недоліків не обійшлося і тут – щоб протистояти спеці, витрачається більше енергії. Це позначається на збільшенні витрати палива та зниженні зносостійкості.

У середньому одного комплекту дощових шин вистачає на 3-4 сезони. Залежить термін служби від інтенсивності експлуатації, вміння водія дбайливо ставитися та доглядати покришки. Скільки б така гума не прослужила, водій може бути спокійним – дощ у дорозі йому не страшний!

editors editors