Основні етапи роботи адвоката у кримінальних справах

Основні етапи роботи адвоката у кримінальних справах

Як показує практика, кваліфікованого адвоката у кримінальних справах бажано викликати одразу ж, при виникненні перспектив відкриття кримінальної справи або ж залучення до неї у будь-якому статусі (потерпілий, свідок, підозрюваний).

Ведення кримінальної справи у сучасних умовах це перетягування важелів Феміди в одну чи іншу сторону, використовуючи принцип змагання. Тобто, адвокати захисту та представники звинувачення роблять усе можливе, аби перехили чаші терезів в свій бік. Саме тому підозрюваному потрібно якомога швидше звернутись до адвоката по кримінальним справам у Києві компанії Criminal-Advokat-kiev, при цьому не даючи ніяких показань на місці злочину, не підписуючи ніяких документів та не вступаючи в полеміку з представниками правоохоронних органів.

Оскільки більшість громадян не мають ніякого досвіду у юридичних питаннях, їхня некомпетентність може стати критичною у кримінальній справі. Адже зрозуміти та проаналізувати хід справи і її підсумок надзвичайно важко, це завдання адвоката (кримінальні справи), який повинен уважно ознайомитись з матеріалами і зробити висновки. Те, що на перший погляд може бути для Вас незначним фактом та дрібничкою, для протилежної сторони може стати серйозним важелем у побудові стратегії захисту чи обвинувачення. Державні захисники можуть поверхнево ознайомитись з матеріалами справи, а це в свою чергу стане критичною помилкою, тому досвідчений адвокат у кримінальних справах більш зацікавлений в успішному урегулюванні справи.

Хороший адвокат з кримінальних справ лише після ознайомлення з матеріалами справи може дати рекомендації та визначити перспективи розвитку справи для клієнта. Об’єм роботи адвоката (кримінальні справи) включає такі етапи:

  • Залучення у процесуальних заходах (присутність при обшуках, допитах, затриманні, представництво у суді);
  • Слідкування за дотриманням вимог законодавства та прав клієнта;
  • Подання запитів, прохань та ін.;
  • Захист від перевищень повноважень представниками правоохоронних органів;
  • Подання скарг та апеляцій до другої інстанції;
  • Представництво клієнта у суді та побудова вигідної стратегії захисту.

Насправді список можна продовжувати і далі, оскільки адвокат з кримінальних справ робить надзвичайно потужну та об’ємну роботу. Все залежить від обставин злочину та його тяжкості, то ж у кожному конкретному випадку спеціаліст обирає найбільш важливі аспекти захисту.

editors editors