Розміщення відгуків про роботодавця – шанс для працівника уникнути неприємностей

Розміщення відгуків про роботодавця – шанс для працівника уникнути неприємностей

Використання можливостей всесвітньої мережі може допомогти потенційним робітникам уникнути відносин з ненадійним роботодавцем.

Останнім часом виникають своєрідні дошки оголошень, на яких українці залишають інформацію щодо порушень з боку керівництва підприємств. Найбільш розповсюдженим зловживанням є затримка у виплаті заробітної плати, або призначення ставки, меншої за початково обумовлену.

Частіше за інших страждають від невиплати грошей стажери. Проходження неоплачуваного стажування є досить розповсюдженою практикою, чим користуються деякі роботодавці. Приймаючи на роботу кандидата, йому обіцяють певну заробітну плату за підсумками проходження стажування, але коли строк закінчується, грошей не платять. В такому випадку довести порушення законодавства досить складно, так як документальне оформлення проходження стажування не провадиться.

Трапляються також скарги на суттєве заниження фактичної заробітної плати.

При цьому, щодо деяких скарг існую коментарі від самих роботодавців, у яких стверджується факт порушення законодавства самими робітниками та доводиться обґрунтованість їх звільнення. Крім того, деякі підприємці стверджують, що наявні негативні відгуки щодо їх підприємства є чорним піаром з боку конкурентів, направлену на дискредитацію їх бізнесу.

Для уникнення невиплат грошей за проходження стажування юристи радять складати договір з роботодавцем. Здебільшого такий документ називають договором про залучення фахівця.

admin